NKFIH (K+F+I) PÁLYÁZATOK

Neumann János Program

Kutató

A Neumann János Program fókuszában a tudás alapú gazdaság megerősítése áll a meglévő intézmények fejlesztésén, valamint új programok megvalósításán keresztül.

Cél, hogy 2040-re Magyarország a világ legjobb 10 (2030-ra pedig a legjobb 25) innovátora közé kerüljön. Az innovációban történő előrelépés alapvetően képes hozzájárulni a hazai hozzáadott érték növeléséhez, amely kiemelt gazdaságpolitikai cél.

A Neumann János Program keretében meghatározásra került az a 9 intézkedéscsoportból álló komplex intézkedéscsomag, amely hozzásegíti Magyarországot a fenti célok eléréséhez:

A program keretében fókuszterületek és azok kiválasztási módszertana került meghatározásra. A fókuszterületek kiválasztása során 3 szempontot vett figyelembe a szakpolitika:

A szempontrendszer alapján az alábbi 3+1 KFI fókuszterület került meghatározásra a program keretében:

1. Egészséges élet
2. Zöld átállás és a körforgásos gazdaság
3. Gazdaság és társadalom digitális átállása
+1 Biztonság és védelem

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap
2024. évi Programstratégiája

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2024. évi Programstratégiája összesen 176,263 milliárd forint keretösszeggel tesz javaslatot pályázatok meghirdetésére, illetve kezelésére, amelyből a 2024-ben meghirdetésre kerülő új pályázatok keretösszege 147 milliárd forint.

A 2024. évi Programstratégia három területen teljesíti ki az innovációs támogatási rendszert: